header imageheader imageheader image
Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Wydumał Paweł Lipiński dnia 19.04.2008
tak — chcę jak najwięcej recenzji figurek29,81 %144 (29,81 %)
nie — to strata czasu45,55 %220 (45,55 %)
nie mam zdania24,64 %119 (24,64 %)
Wszystkich głosów:483

Zobacz także

Z tą publikacją nie są jeszcze powiązane żadne sznurki.

Komentarze

Sposób wyświetlania:

Ilość komentarzy: 56 dodaj

[1] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Deedlith_Anthy [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 19.04.2008, 18:41:59, oceny: +0 -0
Jasne, uwielbiam recenzje ich. Temu chodzę często po blogach z ich fotorecenzjami ;)
[2] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Yaci [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 19.04.2008, 19:35:25, oceny: +0 -0
Kolejna niezbyt szczęśliwie skonstruowana ankieta. Brakuje opcji "może być byle nie w nadmiarze". Osobiście nie mogę powiedzieć, że "chcę jak najwięcej recenzji figurek", ale jeżeli od czasu do czasu taka recenzja się pojawi, to nie będę miał nic przeciwko. Zaznaczyłem opcję "nie mam zdania".
[3] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
mariush [*.adsl.inetia.pl], 19.04.2008, 19:54:02, odpowiedź na #2, oceny: +0 -0
mariushJakby było "może być byle nie w nadmiarze" i takowa opcja zdobyłaby najwięcej głosów, to nie byłoby motywacji dla recenzentów. Stąd jeśli "tak", to tylko w nadmiarze ;)
[4] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
XD [*.susi.pl], 20.04.2008, 00:30:34, oceny: +0 -0
Potrzebne ale nie na ACP
[5] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Joe [217.153.172.*], 20.04.2008, 01:30:35, odpowiedź na #4, oceny: +0 -0
JoeA gdzie powinny byc?
[16] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
gabriel [*.adsl.inetia.pl], 20.04.2008, 23:19:48, odpowiedź na #5, oceny: +0 -0
gabrielGdzieś indziej.
[6] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Sadakot [*.toya.net.pl], 20.04.2008, 08:21:42, oceny: +0 -0
SadakotJa głosowałam na nie >_< Recenzja: plastik + trochę farby :P, ew. złóż se sam :)
[7] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Kisara- [*.stk.vectranet.pl], 20.04.2008, 12:05:19, oceny: +0 -0
Nie interesują mnie tego typu recenzje. Ale jak ktoś chce je robić, proszę bardzo ;)
[8] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
yunato [*.ssp.dialog.net.pl], 20.04.2008, 12:38:20, oceny: +0 -0
yunatoRecenzje kawałka żywicy? Nawet dollfy tego nie doczekały. Ja rozumiem, gdyby to było coś na prawdę rare, ale... ekhm, nie bawi mnie tona newsów, jaka to nowa figurka w jakimś sklepie się pojawiła. Zwłaszcza, że jest ich od groma.
[9] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
nu_na [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 20.04.2008, 19:05:52, odpowiedź na #8, oceny: +0 -0
nu_nafakt, jeśli figurki mają prawo się pojawić, to czemu nie dollfiaki? :>
[10] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Evil Yuki [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 20.04.2008, 21:57:09, odpowiedź na #8, oceny: +0 -0
Evil Yukizywicy? za bardzo ci dollfy na mozg padly chyba, figurki sa z innych materialow ;)
[12] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
yunato [*.ssp.dialog.net.pl], 20.04.2008, 22:13:01, odpowiedź na #10, oceny: +0 -0
yunatoOstatnio trochę szukałam o żywicy [potrzebuję masowo do cosplayu] i wyczytałam, że figurki często są robione z żywicy. Przynajmniej z tej poliuretanowej.
[15] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Evil Yuki [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 20.04.2008, 22:44:19, odpowiedź na #12, oceny: +0 -0
Evil Yukinie wiedzialam, zawsze wydawalo mi sie, ze to pochodne plastiku... :P
[19] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
DreaM HunteR [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 21.04.2008, 12:02:45, odpowiedź na #15, oceny: +0 -0
DreaM HunteRTe lepsze są robione z PVC
[22] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Evil Yuki [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 21.04.2008, 19:19:32, odpowiedź na #19, oceny: +0 -0
Evil Yukiwbrew pozorom, jesli nie rozumiem danego slowa, to potrafie znalezc to sobie w necie... mialam na poczatku studiow kurs korzystania z gugla, wiec nie musisz dawac mi linkow :>
[24] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Spirit of Coach [193.238.200.*], 21.04.2008, 20:41:09, odpowiedź na #22, oceny: +0 -0
Spirit of CoachAle nie jesteś tu sama :>
To, że sobie chatujesz z DreaM HunteR, nie oznacza, że nie czyta tego kupa innych ludzi. Niektórzy mają dysgooglię.

Link jest potęgą internetu, a prywata na forum własnością publiczną.
[25] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
yunato [*.ssp.dialog.net.pl], 21.04.2008, 22:45:41, odpowiedź na #24, oceny: +0 -0
yunatoAle bądź co bądź link pojawił się w odpowiedzi do danej osoby, więc i do niej jest kierowany ;] Ja bym się obraziła ;
[29] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Spirit of Coach [193.238.200.*], 22.04.2008, 12:04:29, odpowiedź na #25, oceny: +0 -0
Spirit of CoachNie bądź taka obrażalska
[31] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
yunato [*.ssp.dialog.net.pl], 22.04.2008, 13:06:38, odpowiedź na #29, oceny: +0 -0
yunatoFoch! ;x
[39] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Crawley [*.ds4-s.us.edu.pl], 23.04.2008, 00:13:11, odpowiedź na #31, oceny: +0 -0
CrawleyF.O.Ch?
[47] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
DreaM HunteR [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 23.04.2008, 22:40:10, odpowiedź na #31, oceny: +0 -0
DreaM HunteR"Józek mnie obraża. Nazywa mnie małpą."
[28] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Evil Yuki [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 22.04.2008, 09:11:09, odpowiedź na #24, oceny: +0 -0
Evil Yukidziekuje, ze uczysz mnie kultury, brakowalo mi tego! ;X
[40] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Crawley [*.ds4-s.us.edu.pl], 23.04.2008, 00:13:35, odpowiedź na #28, oceny: +0 -0
CrawleyACP. Bawi i edukuje.
[35] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Kitsune [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 22.04.2008, 21:24:57, odpowiedź na #24, oceny: +0 -0
KitsuneStrasznie nisko oceniasz intelekt ludzi wchodzących na acp o.O
Nie widzę też nic złego w dodawaniu od razu linku, ułatwia robotę tym co nie rozumieją.
[46] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
DreaM HunteR [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 23.04.2008, 22:38:08, odpowiedź na #22, oceny: +0 -0
DreaM HunteRJuki, chciałam Cię wyręczyć _^_' A POZA TYM:
TO NIE GUGEL TYLKO beloved-WIKIPEDIA! trochę szacunku! ;O
[11] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
strowberry*co [*.internetdsl.tpnet.pl], 20.04.2008, 22:04:46, oceny: +0 -0
strowberry*coDlaczego nie ma zwykłego "tak" i "nie" T.T?
[14] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Sadakot [*.toya.net.pl], 20.04.2008, 22:35:19, odpowiedź na #11, oceny: +0 -0
SadakotPopieram. Ankieta jest błędnie skonstruowana - mówi to metodolog zrzęda :P
[27] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Froh [*.ssp.dialog.net.pl], 22.04.2008, 00:39:59, odpowiedź na #14, oceny: +0 -0
Powinno być też "Zajrzałem(am) tylko by pozrzędzić"
[33] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
biB [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 22.04.2008, 17:35:42, odpowiedź na #27, oceny: +0 -0
biBNie, bo inne by nie miały z tym szans ;)
[36] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Kitsune [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 22.04.2008, 21:28:03, odpowiedź na #33, oceny: +0 -0
KitsuneNiech ktoś zrobi ankietę - "Biorę udział w ankietach i dyskusjach związanych z nimi aby: wyrazić swoje zdanie; spamować i zaśmiecać; pozrzędzić".
[45] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Froh [*.ssp.dialog.net.pl], 23.04.2008, 20:42:08, odpowiedź na #36, oceny: +0 -0
Niech ktoś zrobi? Sama zrób. Nas interesuje tylko zrzędzenie.
:P
[49] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Kitsune [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 24.04.2008, 16:39:41, odpowiedź na #45, oceny: +0 -0
KitsuneAle ja nie umiem, ja też umiem tylko zrzędzić ;_;
[13] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Ryuji [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 20.04.2008, 22:35:11, oceny: +0 -0
RyujiMoim zdaniem nie mam zdania ^^'
[17] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
gabriel [*.adsl.inetia.pl], 20.04.2008, 23:22:44, oceny: +0 -0
gabrielAle żeosochodzi ?
Figurki znaczy... ? Capsule figures? Action figures? Garadge kits? Może okazę się ignorantem ale po h.. komuś recenzje artykułów "merchendise"?
[30] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Spirit of Coach [193.238.200.*], 22.04.2008, 12:18:53, odpowiedź na #17, oceny: +0 -0
Spirit of CoachBo każda komercyjna aktywność banerowa skłania Joego do sprawdzenia czy jest sens iść na głębszą współpracę i rozwój serwisu w tym kierunku.
Trochę to pachnie recenzjami sponsorowanymi, jednak na ACP mogą być one trefne (bo o ile pojawienie się takich można dogadać, to sama recenzja nie musi być już wcale korzystna).

I nie wiem też, czy Joe nie przesadził ze słowem recenzja.
Bo o czym tu pisać? Wielkości, jakości malowania, szlifowaniu grzbietów łączeń? Dobre foto odda wszystko, a fan kupi, bo mu się postać podoba, a nie że figurka dostała trzy gwiazdki w testach.

Głosowałem na nie - ze względu na dopisek do tak, sugerujący
zalew recenzji, i niszczący balans ankiety.
Jak się pojawi jakaś ciekawa figurka, to warto zapodać fotę z jakimś komentarzem, ale odpowiedź 1 sugeruje zrobienie z acepa reklamowej forpoczty dageki.
[37] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Kitsune [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 22.04.2008, 21:38:13, odpowiedź na #30, oceny: +0 -0
Kitsune"Bo o czym tu pisać? Wielkości, jakości malowania, szlifowaniu grzbietów łączeń?"
Tez zadałam sobie to pytanie, gdy po raz pierwszy zobaczyłam tą ankietę. Mnie sie wydaje raczej sie chodziłoby o coś jak oryginalność, jakość wykonania, styl itd. ale i tak jako przyszły dziennikarzyna wolałabym omijać z daleka takie recenzje. Może są jacyś znawcy i fanatycy którzy chcieliby sobie coś takiego poczytać, ale do tego chyba są specjalne strony, a na acp rzeczywiście wystarczy zdjęcie.
[42] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
DonCorleone [*.eranet.pl], 23.04.2008, 15:56:51, odpowiedź na #30, oceny: +0 -0
Może będą crashtesty figurek. Wyobrażasz sobie potem naklejki na pudełkach? 3 gwiazdki w testach bezpieczeństwa ACP przy zderzeniu EVY01 oraz zdechłej Asuki?
[43] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Lisek [*.limes.com.pl], 23.04.2008, 17:59:39, odpowiedź na #30, oceny: +0 -0
Lisek>> Bo o czym ty pisać?
O różnych rzeczach.
[44] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Deedlith_Anthy [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 23.04.2008, 18:41:05, odpowiedź na #43, oceny: +0 -0
Albo: www.happysoda.com i dział z figsami^_^ też fajne.
[53] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Spirit of Coach [193.238.200.*], 25.04.2008, 17:48:34, odpowiedź na #44, oceny: +0 -0
Spirit of CoachPrzy czym to dalej gra zdjęciami, a nie recenzją jako taką.

Użyteczne są informacje o pochodzeniu, seriach etc.
Natomiast nie wiem jak by to wyszło w kraju stojącym xvidem i chińskim bootlegiem...
[18] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Kisiel [*.e-wro.net.pl], 21.04.2008, 10:03:45, oceny: +0 -0
KisielJak pod to podchodzą też garage-kity to może i bym poparł a tak to lepiej nie.
Pamiętne okresy gdy było niusów mało lub w ogóle nie są dobre, ale lepiej nie wrzucajcie ich na siłę,
[20] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
RadaZ [*.tvk.torun.pl], 21.04.2008, 13:50:27, oceny: +0 -0
Chyba "Czy interesowałyby Cię...".
Teraz mnie nie interesują, bo ich nie ma. A jak będą to i tak nie będę czytać. ;)
[21] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
DCR [*.ip.netia.com.pl], 21.04.2008, 13:55:08, oceny: +0 -0
IMHO lepszy bylby dedykowany wortal - figurki to na tyle duzy temat, ze potrzebowalby czegos osobnego - no, chyba ze mialyby byc same recki 'od czasu do czasu' z dopiskiem "od dzis dostepne w Dageki"(patrzac na nazwisko przy ankiecie).
Mnie osobiscie przydalby sie jakis taki wortalik z mozliwoscia wymieniania sie powtorkami z kartonikow... :)
[23] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Sailor Dream [*.adsl.inetia.pl], 21.04.2008, 19:23:46, oceny: +0 -0
Krótko: nie ;3
[26] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Roshi [*.adsl.inetia.pl], 22.04.2008, 00:07:34, odpowiedź na #23, oceny: +0 -0
RoshiSame thing.
[41] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Crawley [*.ds4-s.us.edu.pl], 23.04.2008, 00:14:03, odpowiedź na #26, oceny: +0 -0
CrawleyO dziwo zgadzam sie z wami xD
[32] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
JiHad [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 22.04.2008, 15:53:03, oceny: +0 -0
JiHadBrakuje mi odpowiedzi "Tak, ale sporadycznie". Nie żeby codziennie dodawać po jednej recce, raz w tygodniu, czy raz w miesiącu jakiś większy artykuł na pewno by nie zaszkodził... Dwa że jak kogoś nie interesuje, to po prostu nie przeczyta :).
[34] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Grisznak [*.satfilm.net.pl], 22.04.2008, 18:32:39, oceny: +0 -0
GrisznakJestem za.
[38] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Lisek [*.limes.com.pl], 22.04.2008, 22:45:14, oceny: +0 -0
LisekTak - ale w sensownych ilościach.
[48] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
DreaM HunteR [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 23.04.2008, 23:30:40, oceny: +0 -0
DreaM HunteRGdyby to były recenzje "rarów" to jak najbardziej jednak nie sądzą, by ogólnie dostępne figurki potrzebowały recenzji ;)
[50] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Froh [*.ssp.dialog.net.pl], 24.04.2008, 17:32:49, odpowiedź na #48, oceny: +0 -0
A jam jest ciekaw ilu jest faktycznie entuzjastów kupujących figurki (a nie tylko o nich rozmawiających). Jeżeli liczba byłaby odpowiednio wysoka to udałoby się utrzymać taki dział/forum przy życiu. Niestety o ile mnie pamięć nie myli nie były to imponujące ilości.
[51] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
DreaM HunteR [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 24.04.2008, 18:58:39, odpowiedź na #50, oceny: +0 -0
DreaM HunteRKolekcjonerów z prawdziwego zdarzenia nie ma masy ale jednak grupa jest. Mnie recenzje nie interesują i dla mnie czytanie ich byłoby stratą czasu ale ich obecność mi nie przeszkadza.
[52] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Froh [*.ssp.dialog.net.pl], 25.04.2008, 10:21:40, odpowiedź na #51, oceny: +0 -0
Ekhem...
z całym szacunkiem dla Raula... nie leży to forum bynajmniej i dogorywa z niskiej frekwencji? Wskazany dział nie zaliczył posta od grudnia zeszłego roku - jak widać - co także nie jest odosobnioną sytuacją wśród innych działów. Ilość wypowiadających się w tych tematach osób, też nie wydaje mnie się duża - nie więcej niż 20 osób. Byt zaś tego działu przypisałbym raczej Raulowemu podejściu do świata.
Moim skromnym zdaniem "odpowiednia ilość" entuzjastów będzie zauważalna wtedy gdy pojawi się rynek wtórny (wymiana, odsprzedaż) i np.: sprzedaż "blindboxów" nie będzie polegała na rozpakowywaniu pudełek aby jednak pokazać co tam jest.
Biorąc pod uwagę nieznaczne zmiany trendów w fandomie oferując figurki trzeba przede wszystkim uwzględniać popularne serie plus parę pozycji dla "die hard" fanów przy czym nawet w popularnych seriach większość osób kupuje jedynie ulubione postacie - a nie kolekcjonuje całość. Temat droższych figurek to już osobne story.
[54] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
Yen [*.adsl.inetia.pl], 27.04.2008, 10:09:57, oceny: +0 -0
YenRecenzje figurek. Figurek.
Czyli mangowcy już nie muszą udawać, że mają życie osobiste.
[55] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
gabriel [*.oi.pg.gda.pl], 01.05.2008, 12:36:32, odpowiedź na #54, oceny: +0 -0
gabrielScored... har har ;)
[56] Re: Czy interesują Cię recenzje figurek na acp?
sakura5 [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 02.05.2008, 15:49:36, oceny: +0 -0
sakura5moim zdaniem powinna być też opcja "tak ale nie do przesady" bo nie wszyscy to lubią ale tak ogólnie to nie mam nic przeciwko temu aby od czasu do czasu były takie recenzje dla osób które lubią takie rzeczy =3...
Powered by WashuOS