Niusy Teksty Galerie Plikownia |
{Internet} Jak robić sushi - poradnik Autor: Hanami, Data: 07.09.2012, 10:14:31, Źródło: Kuchniokracja Na Kuchniokracji przez kilka kolejnych dni będą pojawiały się porady dotyczące przygotowywania sushi. Dziś opublikowana została pierwsza część poświęcona gotowaniu ryżu. W następnym tygodniu opowiemy o składnikach oraz o tym, jak się robi maki zushi i nigiri zushi. Cykl zakończy konkurs niespodzianka.Dodaj do: Zobacz takżeZ tą publikacją nie są jeszcze powiązane żadne sznurki. KomentarzeIlość komentarzy: 30 dodaj [1] Re: Jak robić sushi - poradnik
Fenek Alfa [*.neoplus.adsl.tpnet.pl], 07.09.2012, 14:57:17, oceny: +6 -0 A co to są te "ryże"? Z czym to się je?? Odpowiedz [2] Re: Jak robić sushi - poradnik
[3] Re: Jak robić sushi - poradnik
[4] Re: Jak robić sushi - poradnik
[5] Re: Jak robić sushi - poradnik
Komentarz ukryty przez moderatora. [6] Re: Jak robić sushi - poradnik
[10] Re: Jak robić sushi - poradnik
[15] Re: Jak robić sushi - poradnik
[24] Re: Jak robić sushi - poradnik
Glutaminian Sodu (MSG) to poleszacz smaku po raz pierwszy zsyntezowany przez firmę "Aiji no Moto" (Esencja Smaku). Inne sławne produkty tej firmy to Aspartam (słodzik) i ramen błyskawiczny (chińska zupka). Co ciekwawe Glutaminian Sodu i Aspartam są dużo bezpieczniejsze niz sól i cukier. Szczurom których dieta składała się w 10% z Glutaminianu Sodu po dwóch miesiącach zaczęła się odklejać siatkówka. Szczury karmione w 10% solą zdechły w ciągu 48 godzin:) [27] Re: Jak robić sushi - poradnik
[7] Re: Jak robić sushi - poradnik
[8] Re: Jak robić sushi - poradnik
HΛЯPΛGŌN [*.183.252.214.dsl.dynamic.t-mobile.pl], 07.09.2012, 18:36:54, odpowiedź na #7, oceny: +9 -1 [9] Re: Jak robić sushi - poradnik
surowe kartofle najlepsze [12] Re: Jak robić sushi - poradnik
[11] Re: Jak robić sushi - poradnik
No fakt, ziemniak w mundurku najlepszy :) Zwłaszcza pieczony w folii z dodatkiem masełka... Ale taki poćwiartowany ugotowany w wodzie też ma swoje zalety - trochę witaminy C mimo wszystko w nim zostaje, a jeśli ktoś je dużo takich ziemniaków to nie narzeka na niedobory tej witaminy ;p Ale ogólnie, polskie techniki przygotowywania potraw są złe. [14] Re: Jak robić sushi - poradnik
Ziemniak? Co tam ziemniak, i tak wszyscy wiedzą, że... najwięcej witaminy mają fandomowe dziewczyny [17] Re: Jak robić sushi - poradnik
[18] Re: Jak robić sushi - poradnik
[13] Re: Jak robić sushi - poradnik
Najlepiej gotować zarówno ryż jak i ziemniaki na parze. Tak jest najzdrowiej. Mam od kilku miesięcy garnek do gotowania na parze i praktycznie wszystko można w nim przyrządzić. [16] Re: Jak robić sushi - poradnik
[19] Re: Jak robić sushi - poradnik
Warzywa czy inne produkty należy po prostu myć przed gotowaniem. Jak warzywa są pryskane chemią to nie znaczy, że mają ją w środku. Coś takiego osadza się głównie na skórce. Tak samo z owocami. Ciekawe kto na przykład myje banany przed zjedzeniem. : ) [20] Re: Jak robić sushi - poradnik
[21] Re: Jak robić sushi - poradnik
Nie wiem po co tłumaczyć coś tak oczywistego no, ale dobra. :) Jak obierasz nieumytego banana to różne zanieczyszczenia (chemia itp) w pewnej części na niego przechodzą. Zresztą dotyczy to również jabłek czy innych owoców/warzyw. [22] Re: Jak robić sushi - poradnik
[26] Re: Jak robić sushi - poradnik
Głównie jednak na skórce (mowa o chemicznych opryskach itp). [23] Re: Jak robić sushi - poradnik
[25] Re: Jak robić sushi - poradnik
Walnij mocno swoim tępym łbem o ścianę, a jak nie pomoże to zrób to znowu. [28] Re: Jak robić sushi - poradnik
Przecież wiadomo, że chodziło o głowę kapusty, a ty od razu z inwektywami wyjeżdżasz... | Użytkownik Szukacz Radio Gorące niusy
|